Skip to Main Content

Fons Josep Maria Aloy

Enllaços

Enllaços sobre Josep M. Aloy

 

El regal de Josep M. Aloy

Fruit de la seva tasca com a crític i divulgador de literatura infantil i juvenil Josep M. Aloy tenia una àmplia biblioteca literària per a lectors infantils i juvenils.

La comissió Aloy, encarregada de gestionar el seu patrimoni bibliogràfic, va cedir el desembre de 2020 un total de 8.000 llibres de literatura infantil i juvenil a la UManresa per formar un Centre de Documentació en Literatura Infantil i Juvenil.

Posteriorment, l'agost de 2022, la UdL rebé la part de la biblioteca personal del manresà dedicada a Josep Vallverdú, documentació que es complementària al Fons Vallverdú rebut l'any 2015.

 

 

Premi Josep Maria Aloy de Narrativa Jove

El 2023, en el marc dels Premis Lacetània de les Arts i la Cultura, Òmnium Bages-moianès ha convocat el 1r Premi Josep Maria Aloy, patrocinat per la Fundació Universitària del Bages i adreçat a joves escriptors, de 16 a 20 anys.

El divendres 17 de novembre, en el marc de la cinquena edició de la Gala dels Premis Lacetània, s'han lliurat els premis Josep Maria Aloy de Narrativa Jove.

Abacada, de Robert Canet Torres, ha estat l'obra guanyadora del primer premi dotat amb 500 euros i la publicació al diari Regió7. El finalista, amb un premi de 200€, ha estat Àlex Castro Pizarro per l'obra Viure el silenci, la novetat i la paternitat.

 

Fonts:

Premi Josep Maria Aloy de Narrativa Jove. (2023). Òmnium Cultural. Recuperat 2 d'octubre de 2023.

“Abacada”, de Robert Canet Torres, guanya la primera edició del Premi Josep Maria Aloy de Narrativa Jove. (2023). UManresa. Recuperat el 21 de novembre de 2023.

 

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons