El campus de Cappont de la Universitat de Lleida està situat en el nou barri de Cappont. El seu nom s'identifica amb el barri de la ciutat on està situat, encara que, sembla que podria canviar el seu nom a Campus 1 d'octubre si s'aplica l'acord aprovat en el Claustre extraordinari del 17 de setembre de 2019. És el quart campus dels cinc que té la Universitat de Lleida (Rectorat, Escola Tècnica Superior Agrària, Ciències Salut i Campus Igualada).
Es tracta d'un conjunt d'avantguarda, tant des de la perspectiva arquitectònica com de les estructures universitàries. En el context actual els edificis universitaris (de tots els campus de la Universitat de Lleida) són considerats com béns culturals, ja que tots ells estan dissenyats per prestigiosos arquitectes, i per extensió patrimoni arquitectònic de la ciutat.
És un del campus més grans de la Universitat de Lleida, en tant que aglutina bona part de les titulacions impartides. Així, en un recorregut pel campus hi podem trobar els següents edificis:
- El Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera, obra de l'arquitecte filandès Kristian Gullichsen. Aquest edifici va guanyar el Premi de la Construcció en Formigó 2003.
- La Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social (FEPTS) de l'arquitecte portugués Alvaro Siza.
- L'Escola Politècnica Superior (EPS), dels arquitectes Miquel Espinet i Antonio Ubach.
- L'Edifici Polivalent, dedicat a la gestió acadèmica i com aulari, obra de l'arquitecte anglès Richard Rose-Casone i Ana Ordaz.
- La Facultat de Dret, Economia i Turisme (FDET), dels barcelonins Roser Amadó i Lluís Domenech. Cal destacar que aquesta obra va ser seleccionada i presentada a la Biennal de Venècia de 2004.
- Una residència universitària, dels arquitectes Ramon Artigues i Ramon Sanabrias.
- El Centre de Recerca en Energies Aplicades (CREA) dels arquitectes Josep Benedito i Maite de Pablo. Els arquitectes van guanyar el Premi Bonoplata 2005 per el disseny d'aquest edifici.
- I per tal de descongestionar tant les facultats com l'aulari, en aquests moments s'està construint un nou edifici polivalent, encara que no entrarà en funcionament fins al curs 2020/21. Aquesta construcció comptarà amb una instal·lació solar fotovoltaica d'uns 85 Kwp que proporcionarà energia elèctrica 100% renovable a l'edifici. Des de 2018 la Universitat de Lleida va posar en marxa instal·lacions fotovoltaiques en tots els nous edificis que construeix.