L'edifici de la Facultat de Dret, Economia i Turisme va ser dissenyat per l'equip B01 Arquitectes, i en concret pels arquitectes Roser Amadó i Lluís Domènch. Les obres es van iniciar el gener de 2000 i van finalitzar el juny de 2001.
Es tracta d'una construcció funcional i d'avantguarda, i morfològicament molt similar a la resta d'edificacions dels Campus de Cappont quant al frontó que dóna sobre el talús verd de contenció del riu, mentre que la façana del Campus s'adequa a les condicions específiques d'edifici final de l'agrupació de facultats.
Els dos accessos des del carrer Jaume II es veuen indicats en façana per unes grans obertures que ajuden a configurar el sentit circulatori del hall. La forma corba del bloc corresponent als departaments (més del 50% de la superfície), té una doble justificació. Per una banda, els despatxos s'obren i ocupen el màxim perímetre orientat al Sud. D'altra banda, la concavitat interior afavoreix la concentració de les comunicacions verticals, així com l'agrupació de la resta del programa i, exteriorment, la integració volumètrica amb l'edifici complementari veí, acabant la seqüència de les facultats del front de riu i ampliant l'espai en amb relació a la peça allargada de la residència d'estudiants.
Per tant, és un edifici que estructura en planta un ampli buit que distribueix els petits despatxos dels professors, orientats al Sud i protegits. La resta de la planta inclou unes grans aules amb llum zenital. Les cobertes dels cossos baixos consten d'una mena de jardí japonès de grava cohesionada.
Els arquitectes responsables de l'edifici de la Facultat de Dret, Economia i Turisme, Roser Amadó i Cercós (Barcelona, 1944) i Lluís Domènech i Girbau (Barcelona, 1940), els quals van estudiar arquitectura a l'ETSA (Escola Tècnica Superior d'Arquitectura) de Barcelona als anys seixanta. Des de 1974 tots dos treballen junts i, el 2001 van decidir fundar la signatura B01 Arquitectes, S.L.P. juntament amb Ramon Domènech, Carles Cortadas, Sander Laudy i Laura Pérez.
La Roser Amadó és especialista en urbanisme i sostenibilitat i, juntament amb Lluís Domènech han aportat una visió funcional entre arquitectura i ciutat, i han excel·lit en el disseny d'interiors.
En aquest sentit, tots els projectes realitzats per B01 Arquitectes, amb la Roser Amadó i el Lluís Domènech al capdavant, se situen en el camp de la sostenibilitat. Així, la seva principal consigna arquitectònica és el respecte absolut al medi ambient i a la conceptualització energètica dels edificis. Aquesta sostenibilitat es plasma en els seus projectes d'investigació i innovació rigorosos en el camp de les noves tecnologies i materials, així, B01 és membre del Green Building Council España, i té dins de l'equip un avalador acreditat de LEE-Vert.
El seu afany de dissenyar una arquitectura reciclable i sense residus els ha portat ha crear
el sistema de prefabricació DOM, aplicable a diverses tipologies.
Les seves obres, realitzades per aquesta societat Amadó-Domènech se situen entre el racionalisme eclèctic i l'arquitectura avantguardista, amb influència de l'estil internacional i amb especial emfàsi en valors com el funcionalisme i l'espacialisme.
Igualment cal assenyalar que la Roser Amadó realitza el seu treball d'acord amb una autoexigència funcional i constructiva, aportant un interès especial en la relació entre arquitectura i ciutat, entre arquitectura i natural, així com en el disseny d'interiors, amb espais enormement suggerents.
Entre les obres més remarcables d'aquest gabinet d'arquitectes cal destacar la participació en la rehabilitació de la Fundació Tàpies de Barcelona (1986-1990), el nou edifici de la Corona d'Aragó )1989-1993), la remodelació del Barri històric de Lleida (1993-2003) o el Teatre Núria Espert de St. Andreu de la Barca (2004-2010).