Skip to Main Content

Zotero: gestor de referències bibliogràfiques

Guia d'ús del gestor de referències bibliogràfiques Zotero

Compartir

El compte de Zotero et permet compartir de manera pública a la web la teva biblioteca i fer-la accessible a qualsevol persona.

Per compartir-la cal vagis a Zotero web, t'identifiquis i al menú Settings > Privacy > seleccionis l’opció Publish entire library.       

             

Zotero conté per defecte la carpeta Mis Publicaciones. Aquesta carpeta et permet crear un llistat dels treballs propis que es compartirà a la teva pàgina de perfil de zotero.org.

Per fer-ho cal que pugis la referència del teu treball a la teva biblioteca de Zotero, des de la versió d'escriptori, i després l'arrastris a Mis publicaciones. També et permet afegir notes a cada element i fins i tot compartir PDFs o altres arxius.

Zotero et demanarà que escullis quina informació vols compartir de forma pública: només la referència o també els adjunts i notes, i que validis que és una publicació pròpia:

 

                                                            

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Finalment, a la següent pantalla, podràs escollir si assignar o no una llicència al teu treball per determinar les condicions sota les quals cedeixes alguns drets (reproducció, distribució, transformació) a tercers.

 

 

La informació sobre els drets assignats apareix amb els detalls de la referència, a la columna d'informació i metadades.

 

               Recorda que només pots compartir els PDFs si tens els drets per distribuir-los lliurement.

Zotero ofereix la possibilitat de compartir les teves referències mitjançant grups. N’hi ha de tres tipus:

•    Privats: només hi poden accedir les persones que en formen part.
•    Públics tancats: qualsevol pot veure la pàgina del grup però l'única manera d’unir-s’hi és per invitació o fent una sol·licitud.
•   Públics oberts: qualsevol pot unir-se al grup. Els grups de tipus públic mostren els seus continguts a través d’una pàgina web, opció molt útil per a difondre bibliografies i seleccions de recursos. Aquesta tipologia de grup no permet compartir fitxers adjunts, només les referències, i només poden fer canvis a aquestes els membres i administradors.

Tens dues alternatives per crear grups a Zotero:

•    Des de la versió escriptori  > icona Nueva biblioteca > Nuevo grupo.

               

              

•    Des de la versió web > pestanya Groups > Create a New Group.

               

 

 

                Una vegada creat, el grup ha d’aparèixer sota la nostra biblioteca de Zotero. Si no apareix automàticament pots sincronitzar-ho manualment prement la icona  Sincronizar con Zotero.org. 

                                                      

Les referències poden copiar-se entre la nostra biblioteca privada i les biblioteques dels nostres grups. Qualsevol element afegit a la biblioteca d’un grup per qualsevol membre, incloses les etiquetes i les notes, apareixerà per a tots els membres.
 

Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons