Skip to main content

Dades de recerca: suport en la gestió i difusió

Què és un Pla de Gestió de Dades?

El Pla de Gestió de Dades (PGD) o Data Management Plan (DMPés un document formal que descriu que es farà de les dades durant el projecte i una vegada finalitzat: quines dades s'obtidran, es recolliran o es processaran, quins estàndards i quina metodologia s'hi aplicaran, qui podrà accedir a les dades i quan, i com es preservaran quan el projecte hagi finalitzat.

Eina per elaborar un PGD

​L'eiNa DMP permet elaborar un PGD de manera ràpida, senzilla i col·laborativa, segueix les específicacions dels programa H2020 FAIR Data i és una adaptació del DMP Online del Digital Curation Center realitzada pel Grup de Treball de Suport a la Recerca del CSUC.

  • Cal registrar-se a l'eiNa DMP
  • El sistema permet guardar, editar i exportar el pla de gestió de dades i treballar col·laborativament amb altres investigadors
  • Podeu consultar la guia per crear plans de gestió de dades FAIR. Les mateixes indicacions les podeu trobar en anglès a l'eiNa DMP.
 
Llicència de Creative Commons
Aquesta obra està subjecta a una llicència de Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 4.0 Internacional de Creative Commons